Niels Christian Lund Johannesen

Janus & Marie Lund

Hardsyssel

De sidste

Mads Ørum Jensen Madsen

Marianne Breinholt!

Indholdsoversigt

Trine Skaaning Jensen

Gamle Niels Christian Lund

Ane Marie Jensen

VELKOMMEN


Hej, du er netop landet på fortællingen om slægterne Lund og Madsen,

tilhørende min svigermor Kathrines forældre... Janus og Marie Lund.

@

Forfædrene

Marie Larsdatter Bonde

 

web-maneger er Lars Jørgen Jakobsen.

jakobsen@larsjorgen.dk


Janus Lund og Marie Madsen stammede henholdsvis fra Hjerm og Ferring. De havde desuden begge nære slægtninge i egnen mellem Lemvig og Nørre Nissum, og måske er det i den sammenhæng de mødtes første gang! Derudover er det konstateret, at begge slægter uden kendte undtagelser har alle sine rødder i den vestjyske egn syd for Limfjorden med Lemvig, Struer og Holstebro som de vigtigste byer.


Det vil sige at både Lund og Madsen er ægte haruder, som i mange generationer har levet i det vi alle, indtil fornylig, har kendt som Ringkøbing Amt, men som tidligere hed Hardsyssel, opkaldt efter det folkeslag som boede i området  så langt tilbage som i vikingetiden, i bronzealderen og sandsynligvis helt tilbage til de første indvandrere efter istiden for 10.000 år siden.


Alt dette vil blive omtalt på de følgende sider, hvor læseren først lige introduceres nærmere for Janus og Marie... haruderne og derefter for et udvalg af de mest markante familiegrupper blandt de kendte som er fundet tilbage til 1600tallet, samt lidt om deres forhistorie igen, før vi er fremme eller nærmere tilbage ved Janus og Marie igen i sommeren 2019!


Med året 2019 er det nemlig 100 år siden at de to giftede sig, og dette havde givet anledning til at en stor del af deres efterkommere med børn, børnebørn og oldebørn holdt et slægtstræf lige i hjertet af den gamle hjemstavn i Langhøjhallen i Asp midt mellem de tre gamle byer.


Linkrækkerne:

Som det kan ses er der, som herover, på alle webblade indsat to rækker med blå link til de nævnte emner, hvoraf et undtagelsesvis er rødt! Den røde farve angiver det sted hvor du er (eller har været) lige nu, medens de blå angiver andre tilgængelige links.

I den nederste række findes der supplerende links til de blade med relation til den aktuelle røde link blandt de øverste linkrækker.


Her er det to links til de to’s forfædretavle og efterkommertavle.

Hardsyssel