Marie og Janus med Mads (eller barnebarnet Janus) ved stuehuset i Gørding


Med deres fire ældste børn drog Janus og Marie syd på til en gård i Gørding ved Vemb... det var i landskabet nord for Storåen hvor godset Nørre Vosborg var nabo mod syd, på den anden side af Storåen.Kan nogen fortælle hvilken gård de flyttede ind på i Gørding/Gjørding?


Det vides ikke om forhistorien spillede en rolle for motivationen da familien rykkede “tilbage” til egnen omkring Gørding, Vemb og Bækmarksbro hvor:


Janus oldefar Christen Breinholt Lund og familie 100 år tidligere havde drevet en gård, Store Vibholt, 10 kilometer mod nord i det yderste af Bækmark mellem Bækmarksbro og Bøvlingbjerg og, at...


Maries morfar Peder Jensen Nygaard ca 50 år før havde drevet et husmandssted, Top Nørremark, ved Kvolsbæk lige sydøst for Bækmarksbro.

@

Fra Gørding perioden er der meget lidt viden, men det kan da konstateres, at den yngste søn Mads blev født her, og de ældste børnebørn Svend Aage og og i sin tid også Janus kan/kunne også erindre stedet. Derfor er det også er en glæde at der er dukket det gode nedenstående billede op, muligvis derfra... og muligvis fra sønnen Ejvinds konfirmation i ca. 1936?... der er nogen tvivl for det kan måske også være fra et sted ved Ferring Strandhuse!


På billedet til venstre er det Christian Aage Eilskov Jensen og ældste datter Kathrine øverst til venstre de nok er på besøg samtidig med Maries far Mads Ørum Jensen Madsen, hans hustru nr. 2 Kirstine og dertil et par af Maries søskende og deres børn eller...?... der også er på besøg. De er alle meget fine i tøjet, men i hvilken anledning?Efter 12 år i Kvium opstod der en mulighed for forandring ved at flytte til et gammelt kendt landskab hvor begges slægt også havde været tidligere!

Gørding
Dette billede med de to selvbindere kan muligvis være fra Gørding! Men det kan også være fra svigersønnens forældres proprietærgård i Amstrup i Møborg lidt længere mod øst!!?


Webstedets

overordnede genveje

 


SIDEN ER SLUT


Peg på pilene og kom en en side frem eller tilbage...

eller søg videre inden for samme emne i linkrækkerne lige her under...

eller på webstedet generelt... nederst.

@

@