(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)

2

4

(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)

3

5

(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)

INTRODUKTON

SLÆGT FØLGER SLÆGTERS GANG

Ud af skabelsen tilbage fra før urtidens dybder optræder et utal af

kendte- og især ukendte slægtninge.

Portrætterne her... med individuelle links til de pågældende er for sjovs skyld. Det fascinerer mig... dette, at kunne springe hid og did fra det ene emne til det andet... også selvom man så nemt farer vild, og må samle tankerne på ny...!

    

Denne tilgang kan måske være anvendelig for kendere, men for de fleste vil det nok  være mere konstruktivt, at klikke videre på den blå figur eller linklinjen med

"De Fire Grundstammer"  

    

Eller... I en sagtmodig og målrettet stemning kan man jo alternativt sætte slægtningene op i en mere ordnet og nok bedre findbar formation som en

"Generationernes Parade"

    

I alle tilfælde: Bemærk at omtalte billedlinks i stort omfang først vil være etableret ved projektets slutning, når alle emner er oprettet!

ERKENDELSEN AF SLÆGTERNES GANG


Hvor det kom fra ved jeg ikke, men allerede i begyndelsen af treårsalderen var jeg meget optaget af, at definere min familie. I min barndom flyttede min mor og jeg meget rundt, alt efter hvor hun fik arbejde... og det var åbenbart vigtigt for mig at holde styr på mit “netværk”. Mine bedsteforældre og min mors familie var vort anker og vor familie, og det havde jeg enormt fokus på... og gavn af.

    

Først meget senere, nærmest som voksen, blev jeg bevidst om, at der også var en slægt. Dels de der både synligt og usynligt færdedes i yderkredsen af familien, og i sidste ende også alle forfædrene... de døde. Det var dem jeg havde hørt om i strofen “Slægter skal følge slægters gang” fra salmen “Dejlig er jorden”... og sådanne tanker fascinerede mig og gjorde mig nysgerrig.

    

I særlig grad fandt jeg det, som ung murerlærling, interessant at opdage, at der midt i den alt dominerende bondeslægt havde været mindst to tipolde-forældre og en oldefar der havde været murere og endda kampestens-murere. Det var sejt syntes jeg... og glædede mig over det tilfældige lykke-træf, hvor  jeg uden dette kendskab også havde valgt lige netop dette fantastiske fag.

    

Det gav en god fornemmelse af at høre til... og det gav mig lyst og mod til

at forske videre i først mine egne og senere også min hustrus slægter

Jakobsen og Jensen.

UDGANGSPUNKTET

  

Grethe Eilskov Jensen

Aage Christian Eilskov Jensen

Kathrine Lund

Andreas M. Jensen  

Ellen Marie Sofie Olsen

Janus Lund

Marie Jensine Madsen

  

Lars Jørgen Jakobsen

Ukendt Far

Krista Andrea Jakobsen

  Andreas M. Jensen  

Ellen Marie Sofie Olsen


Janus Lund

Marie Jensine Madsen

  Robin Hood  

Ellen Marie Sofie Olsen


Janus Lund

Marie Jensine Madsen