(placeholder)

1 / 5

2 / 5

3 / 5

4 / 5

5 / 5

(placeholder)
(placeholder)

  

Slægterne

TotalSlægterne

Baggrunde

Sideopsætning

Udvikling Grupper Aner Statistik

GrundStammerne

Slægtstavler

Genetik

Henvisninger

  LUNDERNE OG HARUDERNE I HARDSYSSEL

Lundslægten og indgiftede slægter har til og med 1950erne og i alle kendte generationer, hørt hjemme i Hardsyssel... egnen der er sammenfaldende med, og måske bedre kendt som Ringkøbing Amt! Og nu senest som det vestlige af region Midtjylland

Lunderne havde samlet sig i slægtens aktuelle epicenter i Langhøjhallen i Asp, hvor efterkommeren Chris Eilskov Jensen er inspektør og daglig iværksætter, hvad han også var i forhold til dette slægtstræf med det halve af Kathrines resterende søskende og de fleste af Janus og Maries børnebørn, oldebørn og tipoldebørn.

Formålet var hyggeligt samvær krydret med lysbilleder fra de gode gamle dage, hvilket undertegnede havde påtaget sig ansvaret for. I tillæg fortalte jeg også forsamlingen hvad jeg havde kunnet finde frem af viden om Lund og Madsen slægterne med alle de fælles forfædre.

Billeder og fortællinger blev mødt med stor interesse, og det har derfor ligget lige til højrebenet, også her, at bygge beretningen om til en hjemmeside eller et websted hvor slægtens medlemmer og andre interesserede kan følge med, og gerne eventuelt, også deltage i den videre fortælling.

  

GRANSKNING OG FORTÆLLING  

Slægtgranskning kan være en lidenskab medens Slægtforskning mere  er og bør være en videnskab, også for amatørforskeren!

På toppen har vi Genealogerne.

Sådan er niveauerne rundt regnet inden for slægtsforskning!

Genealogien er uden for min faglige rækkevidde, og en slægtforsker er jo meget seriøs og arbejder helst med stor præcision omkring sikring af dokumentationen for alle fundne resultater i kirkebøger, gamle folketællinger og andre støvede arkiver etc. af den slags er bare ikke lige mig...

Så hellere slægtgranske! Det kan jeg lide... for jeg er en fortællelysten nørd, der i al ydmyghed gerne vil samle og tumle med både små og store familiære vandrehistorier og andet guf, der måtte eksistere, og som jeg derefter gerne tilsætter spredte personlige betragtninger af "kreativ" karakter... men etter bedste evne tilpasset en formodet virkelighed.

  

EN PILGRIMSREJSE PÅ ALHEDEN

Til en begyndelse har jeg selvfølgelig leget med min egen slægt... det vil sige min mors slægt af småbønder, husmænd og handelsmænd fra det midtjyske højlands kroge og vidder, og jo! Der var også kvinder iblandt, og de var alle staldpiger, mødre, koner og familiernes sande ledere.

Studierne endte som en fortælling om en pilgrimsrejse fra mine bedsteforældres gravsted i Hørup ved Kjellerup og tilbage i tid og sted til både de nærmeste familier på mark og hede og til de fjerneste forfædre i bronzealderens og Alhedens jættestuer... samt til sydtyske håndværkere, kulsviere og svinehyrder blandt de indvandrede kartoffeltyskere, der på den danske kongens bud, kom til Jylland i 1759.

Slægtsgranskningen gik over stok og sten med diverse papirlapper og lister i dynger, indtil jeg stødte på et digitalt slægtsprogram af ældre dato, som nu er afløst af programmet "Mac Family Tree", der er specialsyet til min foretrukne digitale it-platform... Apple Macintosh. Med disse hjælpemidler er registrering og sortering i diverse slægtsgrene etc. gået som en leg.

Resultatet i form af omtalte Pilgrimsrejse blev præsenteret med stor succes i en hjemmesideversion som guide ved et fætter kusine arrangement på heden i 2017...

Det gamle websted er nu lagt død for snarest at genopstå på nærværende websted! Indtil da kan man se resterne af det gamle her:

Jakobsens Pilgrimsrute

Ved et tilfælde blev et tilsvarende familietræf, i anledning af min afdøde svigermor Cathrine Lunds 100 års fødselsdag, startskud for en lignende slægtsgranskning af forfædre og efterkommere i hendes slægt "Lunderne" med udgangspunkt i hendes forældre Janus Lund og Marie Jensine Madsen.

Slægtstræf 2019

    

En idé tager form

....ja men sådan et websted findes der da allerede begyndelsen til... tænkte jeg! For det er jo mit eget "Lars Jørgens Websted" som jeg har døbt det.

Her er der i forvejen integreret flere temaer inklusive mine egne bedsteforældres  "Jakobsen og Nielsen" slægt til afløsning eller fornyelse af omtalte Pilgrimsrute samt andre personlige "kæpheste". Det websted er jo nærmest skabt til inkooperation af sådanne naturligt tilhørende, slægtsberetninger.

    Slægtsgranskning styk for styk

Nå ja... helt til højrebenet var det så nok ikke lige, det der med at bygge hjemmeside op og formidle slægtsgranskning på samme tid! Ihverfald har det voldt mig voldsomme kvaler at få teknologi og kreativ tekstformulering til at ende op i en harmonisk helhed, så mød mig gerne med overbærenhed!

Teknisk har jeg, grundet krav om et verdensomspændende skift fra 32bit til 64bit programkompatibilitet, måttet udskifte mit oprindelige hjemmesideprogram "iWeb" der måtte se sig agterudsejlet af et konkurrerende produkt EverWeb. Det har givet masser af sved på panden men er da nu endt i, at jeg prøver at elske det jeg kan få, når det jeg ellers var vild med ikke ønskede at være med mere!

Angående slægtsgranskningen har jeg også måttet sande, at hvadenten man nu kalder det forskning eller granskning så er man pisket til at sætte sig ind i de mest basale principper for slægtforskningsmetoder, hvor der også kræves teknologisk snilde at omgås alle data på en rationel måde.

Med slægtskabsprogrammet MacFamilyTree, som i sig selv kunne være tilstrækkeligt til formålet om, at fortælle en slægtshistorie, har jeg eksperimenteret med diverse alternative formationer og opsætninger af slægtstræer, rapporter og andet stof, og i det nu mere eller mindre gennemførte arbejde med granskningen er jeg i særlig grad faldet for anvendelsen afsåkaldte timeglasdiagrammer, der på en gang kan se både frem og tilbage på såvel efterkommere som forfædre. Dertil kommer såkaldte anerapporter, der kan være særlig nyttige i bestræbelserne på at have styr på detaljerne ved nummerering af alle slægtninge i en given sammenhæng.

En særlig øvelse har været, at definere og illustrere nogle overskuelige familiegrupper inden for de fire større grundstammer eller slægtssøjler om man vil. Det voldte nogle kvaler, men netop ved brug af mindre tilpassede timeglasdiagrammer er det lykkedes, synes jeg.

Alt i alt er arbejdet endt med sammensætning af en vældig stor "Totalslægt", indeholdende revl og krat og lidt til, vedrørende de fire grundstammer... Overraskende har det der været, at opdage et direkte slægtsspor helt tilbage forbi de gamle danske konger Svend Tveskæg, Harald Blåtand og Gorm Den Gamle omkring det første årtusindskifte, for 34, 35 og 36 generationer siden... og videre forbi andre notabiliteter og helt til det ældgamle Finland eller "Kvenland" med kongen Fornjotur "Den Gamle Kæmpe" og en dansk høvdingeprinsesse på stamtavlen omkring år nul,  hvorfra der yderligt er stødt på spor der peger mod det græske Troya tusind år før vor tidsregning.

Det er svimlende opdagelser, hvor der fortsat er uanede muligheder for videre granskning... det vender jeg måske tilbage til! Men indtil da kan man jo så tygge på, at på linje med en tip20 oldefar Esge Udsen Bild, sandsynligvis nevø til Ebbe Skammelsøn, i generation 24 er der 8.388.608 ligeværdige tip20 oldeforældre! Det er 2.5 mio. flere end Danmarks nuværende befolkning!  Hvordan kan det hænge sammen? For ikke at tale om Gorm den gamle... han må dele æren som tip32 oldefar med  34.359.738.368 andre, og herunder dronning Thyra!

Lidt om forskellige sammenhænge

Hvordan

   Alt i alt kan man komme ud for lidt af hvert når man ellers lige fanger et spor... for mit vedkommende i særlig grad i forhold til tilhøret blandt kartoffeltyskerne på Alheden!

Eksempelvis fandt jeg i den sammenhæng frem til, hvad jeg vist allerede har været inde på, at min gamle bedste ven Keld fra den første skoletid også er kartoffeltysker samt, at vi minsandten også har en fælles stamfar i den i sin tid indvandrede Johan Georg Breuner der havde 18 børn med tre koner.

Eller, at jeg i samme boldgade... gennem hendes mand var i familie forfatterinden Jytte Borbjerg! Mest interessandt var det i den forbindelse, at min søn på et tidspunkt var gode venner med hendes barnebarn og at de to således, uden at vide det, var direkte et antal gran gran fætterkusiner!

Dertil kommer at fru Grethe er fundet i slægt med selveste Asger Aamund og en borgherre på Spøttrup Borg i Salling.

Følg desuden efterfølgende emner inden for Slægtsgranskningen!

  

Sideopsætning

Om layout, links og udgivelsesstrategi samt søgefunktion.


Slægtstavler

Efterkommertræer og Forfædrerødder.

  

Diagramudvikling

Stamtavler Familierødder Slægtstræer Arvesager og Relationer.

  

Familiegrupper

Genernes veje er uransagelige!

  

Anetavlerapport

Med numre skal generne sættes i bås! Og først kommer Probanden!

  

Statistik

UendeligeTal

  

Genetik

Nord, Øst, Syd og Vest

  

Baggrunde

Geografi og Historie

  

Henvisninger

Relevant litteratur etc.



Venter

Igang

Klar

Parat