(placeholder)

1 / 4

2 / 4

3 / 4

4 / 4

(placeholder)
(placeholder)

Ambitionerne om at blive kunstner er klart blandt de ældste og mest langvarige drømme men to forhold afgjorde sammen, og hver for sig,

at vejen stort set blev lagt uden om!

  

1. For det første var det en kendsgerning, at kunstnerlivet generelt måtte anses som brødløst for de fleste! Dette betød dog ikke noget for den unge Lars Jørgen som sådan, men på et afgørende tidspunkt var der en anden drøm der gik i opfyldelse... nemlig, at han pludselig stod med begyndelsen til sin egen familie... og en sådan skulle jo, efter datidens begreber, forsørges af manden!

  

2. For det andet rumlede skrækken for aldrig at komme ud over middelmådigheden! Dette virkede effektivt, for ambitionerne var store og evnerne var måske tvivlsomme... og jeg var en tøsedreng der valgte det "sikre", at læse videre, som det hed. Først til bygningskonstruktør og siden til arkitekt... og ganske rigtigt! Familien overlevede og to fantastiske mænd blev resultatet.

  

Det ligner en gammel historie, jeg ved det godt! Men nu sidder jeg så her tilbage som en gammel mand og tænker på! Mon ikke de var blevet lige så fantastiske uanset hvad? Det tror jeg, men jeg ved det ikke. Hvad jeg ved er imidlertid, at jeg har gjort mit bedste for at bringe dem i vej. Ikke at forstå som, at jeg vil tage æren for deres succes, den overlader jeg gerne til dem selv og deres mor!

  

Familien og mine efterkommere inklusive børnebørnene og foreløbig et oldebarn har helt klart været det vigtigste "projekt" i mit liv, og det glæder mig vildt meget, at de alle nu går løs på livet med krum hals og masser af mod, hvilket forhåbentlig kan fortolkes sådan, at jeg i det mindste ikke at har stået i vejen! Ja nu kan jeg måske oven i købet kaste mig over kunsten med god samvittighed, omend det er noget sent i livet!

  

Men nu er det næste fede så, at jeg ikke har noget problem med, at skabe evt. middelmådige resultater om et improvisatorisk liv levet på tilfældigheder, for på den måde træder jeg jo bare ind i det største menneskelige fællesskab der findes, og jeg vil jo lige præcist gerne slå et slag for at enhver bør stikke alle selvskabte begrænsninger skråt op og finde skaberglæden frem, for derigennem at elske sig selv og verden.

  

Til en begyndelse har jeg hanket op i den disciplin der oprindeligt nok har ligget mig fjernest, nemlig at lege forfatter! I skolen var jeg dygtig til regning og matematik, medens det så håbløst ud for sprog, læsning og skrivning, der alle hører til de primære discipliner ved udviklingen af Lars Jørgens Websted! Men sådan må det så være, og det endda med risiko for at jeg aldrig bliver helt færdig! Er jeg alligevel lidt bange?

  

I kombination med en mere prosaisk selvbiografi vil Webstedet fremdeles bestå i en retrospektiv analyse af- og fortælling om min baggrund, mit liv og interesser fordelt i selvstændige temaer med billeder og billedtekster om biografien, familien, slægterne, passionerne og projekterne plus det løse,...og herunder altså også afsnittet her om de kunstneriske tilløb i form af tegninger, malerier, kollager og tableauer.

Tænkeren her er et linoleumssnit fra 1965 fra tiden der også var en ny begyndelse.

DRØMMEREN

INTRODUKTION

...at Udtrykke et Indtryk...

Øverst har vi den nybagte pensionist ca. 2010!

Ja, ambitionerne fejlede ikke noget kan vi konstatere i Holstebro dagblad i 1966! Men fik jeg lige med at der var lagt opt til kunstnernavnet Lars Jørgen Wendel?