(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)

1 / 7

2 / 7

3 / 7

4 / 7

(placeholder)
(placeholder)

5 / 7

6 / 7

7 / 7

(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)

  

(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)

Christian Aage Eilskov Jensen

Andreas Martin Jensen og  Ellen Marie Sofie Olsen

Jensen&Olsen   J&O

Såvel slægtstræer som slægtsrapporter  udarbejdes med udgangspunkt i en såkaldt probande generation som vælges med udgangspunkt i hvad man vil med det/den givne træ/rapport!

I nærværende tilfælde er den primære målgruppe mine efterkommere, og i den sammenhæng har det været naturligt, at vælge min hustru Grethes og mine børns generation som probande og slægtning nummer 1.

I en slægtsrapport gives samtlige slægtninge et nummer, og probanden tildeles i et simpelt numerisk system altid nummer 1, hvorefter følger dennes far og mor som henholdsvist får nummer 2 og 3 og så videre med farfaren og farmoren som nummer 4 og 5... og morfaren og mormoren som nummer 6 og 7 og videre i det uendelige... altid med en fordobling af den mandlige forfædres nummer og samme nummer + 1 for samme forfars kvindlige partner.

Senere, når vi kommer til at berette om de enkelte grundstammer, vil vi straks skifte fokus fra Grethes og mine børn til Grethes og mine forældres generation således, at der nødvendigvis må fremkaldes en slægtsrapport for hver af af de fire bedsteforældre hvortil kan føjes deres respektive helsøskende som slægtninge nr.1:

FREMGANGSMETODER

Umiddelbart skulle man jo nok forvente, at det at fortælle om en slægt bare skulle følge en bestemt skabelon med "indledning, indhold og afslutning"!

Jo tak, og sådan gøres det i det store og hele også her. Men da forfatteren her (undertegnede) aldrig før har beskæftiget sig med slægtsgranskning... for ikke at tale om slægtsforskning, så er der naturligt sket en udvikling undervejs, som sammen med de fire grundstammers individuelle karakter har medvirket til nogle "lidt" variable fortællinger... ikke bare i indhold, men også i struktur.

Dette betyder ikke noget for de der kun læser om den grundstamme de selv tilhører. Men nogle vil jo tilhøre måske alle fire grundstammer og de der, derfor og af andre grunde, ønsker at se på mere end én grundstamme vil muligvis undre sig over at kreativiteten har rådet nogenlunde frit i fremstillingen af de skiftende fortællinger. Derfor søges det hermed at åbne en dør til skriveværkstedet for at orientere om de blandede tendenser i "produktionen".

Det er nemlig ikke strengt nødvendigt at vide noget om produktionen, for at få udbytte af de enkelte fortællinger, og læsere der primært interesserer sig for selve historien og de beskrevne slægtssammenhænge kan fint gå direkte til et eller flere af de fire grundstammer via de fire billedlinks på forsiden herover... eller via navnene angivet på linkrækkerne under billederne.

Nørderne som i midlertid elsker at skille alting ad for at forstå enhver mekanik i alt de møder kan så omvendt også tilbydes, at blive her på siden og orientere sig om mine generelt noget autodidakte anstrengelser for at leve mig ind i, og om muligt at formidle, de noget indviklede slægtsmysterier som jeg har mødt dem.

Links til de fire Grundstammer

Kathrine Lund

Janus Lund og  Marie Jensine Madsen

Lund&Madsen   L&M

Ukendt

Ukendt og  Ukendt

Ukendte   UK

Krista Andrea Jakobsen (Senere gift Jørgensen)

Søren Erik Jakobsen og  Nielsine Jakobine Nielsen

Jakobsen&Nielsen   J&N


Janus og Maries Familietræ

Sonja Lunds oplysninger og oplysninger fra samtaler med andre familiemedlemmer danner grundlag for en slægts-database fremstillet i slægtsprogrammet “MacFamilyTree 7”.


Hvis man selv har dette program eller et tilsvarende program kan man, nederst på forsiden af det viste familietræ med et klik på det viste zip-ikon downloade en såkaldt GEDCOM-fil.


Fordelen ved et slægtsprogram med egen udgave af et eller flere familietræer er, at man selv kan arbejde videre og ind-sætte og slette personer eller tekst og billeder etc. hvorefter det er muligt selv at generere alle mulige konstellationer af rapporter og skemaer med skræddersyede oplysninger.


Eksempelvist den her viste ramme med Janus og Marie etc.

Ret til:

Integrer evt Grundstammerne og fortællingerne


Lav kollage for hver grundstamme


Tema er bosteder og arbejde


Læg op til efterfølgende at se på de fire grundstammer / søjler


lav så link til søjlerne!


fokus på henvisninger til de enkelteGrundstammer

Standardfortællingerne

For mig dukker fortællingernes struktur og indhold op af sig selv i praksis... når jeg skriver og hvis jeg da ellers får taget hul på opgaverne!

De mest basale personlige oplysninger vises jo allerede i træerne/diagrammerne, i den udstrækning de ellers kendes... med fulde navn, fødsel, pardannelser (ægteskaber), død og geografisk tilhør... i begyndelsen, undervejs og i slutningen.

I mine fortællinger fokuserer jeg primært på, at pejle mig ind på de enkelte slægtninges personlige styrker, erhverv og bosætning.

De tre grundstammer er typiske danske familier med landbrug, fiskeri, håndværk, handel og ofte kombinationer heraf som hvedbeskæftigelse.

Generelt har man klaret sig godt, medens der dog også er eksempler på "ualmindeligt godt" og "umådelig dårligt" i såvel slot som hytte!

Den sidste af grundstammerne er den ukendte, og her er der kun fantasien at læne sig op ad... men det går nok! Det skal det jo!

Forsiden for en fiktiv udlægning af en anerapport for den Ukendte Far.

ANERAPPORTER

...der er anvendt forskellige fremgangsmetoder...

FORTÆLLINGERNE

GRUNDSTAMMERNE

I dette, nærværende, afsnit er det hensigten overordnet, at beskrive grunden for de samlede slægtsfortællinger... det vil sige summen af alle involverede slægtsgrene og slægtninge!

Slægtstræerne

...er en mulighed for at downloade et sæt totalt omfattende slægtstræer i tre forskellige versioner der forklares yderligere på siden.

Slægtsrapport

...er en rapport om ca. de seneste 60 generationer... rækkende tilbage til over 1000 år før vor tidsregning.

Slægten Breinholt

Gården Breinholt i Humlum var gammelt krongods til 1579. Den blev ryttergård og siden forladt og overtaget af en Peder Jensen der med sin hustru Maren Lauridsdatter Traberg fik fire børn. Datteren Bodil Marie Breinholt og hendes husbond Jens Christensen Østergaard, der også tog efternavnet Breinholt er grundlaget for vedlagte slægtsrapport fra 1907

Man er vel en Hardbo

Som tillæg til kilderne anmeldes her på webstedet bogen "Man er vel Hardbo" om familierne Jensen og Møller. Ja, og mange gamle slægter i Hardsyssel slægter hinanden på... og Møller og Lundslægterne er nogen af dem. Tilmed får man et brag af gode historier med i købet.

ANMELDELSER




Anetavlerapporten

...er et slægtsdokument genereret af slægtsprogrammet MacFamilyTree hvor Janus og Maries børn... Kathrine, Ejvind, Niels, Harald og Mads... alle er sat som såkaldt Probande, hvilket vil sige som generation nummer 1 og slægtning nummer 1 (G1-1), hvorefter Janus ifølge samme system er generation nummer 2 og slægtning nummer 2 (G2-2) hvor Marie vil være nummer 3 (G2-3).

Dette nummersystem fortsættes videre sådan at alle

fædre får et nummer der er det dobbelte af nummeret på den givne forslægtning, medens alles mødre vil få det samme nummer plus 1!’

Janus far og mor vil således få nummer 4 og 5, medens Maries far og mor vil få nummer 6 og 7 o.s.v... o.s.v.


Se og download evt. denne: Anetavlerapport

(Hjemstavnene her skal de være orienteret mod begrebet Hjemstavn!

Koordiner med: Anerapporter / Fortællingerne - her tænkes specielt!

SIDEN HER TÆNKES AT BESTÅ AF HENVISNINGER TIL DE ENKELTE GRUNDSTAMMERS  FORTÆLLINGER