(placeholder)

1 / 4

2 / 4

3 / 4

4 / 4

(placeholder)
(placeholder)

  

MacFamilyTree webstedet

På MacFamilyTree-webstedet vil man se et timeglasdiagram med min hustru og jeg som probander... med vore børn til venstre og vore forældre og bedsteforældre til højre! (* om "proband"... se venligst anetavlerapport )

Ved at klikke på de enkelte personer vil man kunne få et nyt timeglasdiagram med vedkommende som ny proband og oftest også med nærmere oplysninger om fødselsår og -sted... blot ikke om nulevende personer.

Så langt så godt, og for de fleste vil dette være rigelig information i kombination med temasiderne af alle slags for Slægterne her på Lars Jørgens Websted!

I midlertid er det ikke muligt på "Slægten 3550", at søge målrettet ind i den efter kendte og ukendte slægtninge. Man kan højst klikke på personer en generation før- og to generationer efter probanden, og det er særdeles hæmmende. Hvortil kommer, at man heller ikke selv kan bidrage med indskrivning af nye personer, steder og tider etc.

Er der derfor trang til dette må man selv anskaffe sig et slægtsprogram... hvilket kan anbefales. Der findes et væld af sådanne programmer, så søg evt. selv oplysninger om sådanne på nettet eller andre steder... priserne starter ved gratis! Selv benytter jeg som nævnt MacFamilyTree.

Den simpleste måde at påbegynde en personlig slægtsdatabase er vel at begynde helt forfra i et nyt slægtsprogram, og ok. med det! På den anden side vil det jo ulig være noget nemmere hvis man kan overtage data fra andre og rette dem til... eksempelvis ved at slette uvedkommende informationer etc.

Skulle nogen have lyst til at gå i gang med et sådan projekt kan jeg oplyse, at der nederst på "Hjem" siden af "Slægten 3550" findes et link til downloading af netop mine data fra mit slægtsprogram.




Dem er man velkommen til at benytte i den udstrækning det findes relevant idet jeg dog må understrege, at jeg ikke giver nogen former for garantier for rigtigheden af de af mig anvendte data! Indimellem kan jeg endda finde på, at anvende fiktive personer!

Altså enhver bestemmer selv niveauet for sin egen database, og det kan således være en god idé selv at tjekke og redigere de data der har betydning for netop en selv, og så at slette hvad der måtte ligge uden for ens målgruppe etc!

MacFamilyTree

Temaet "Slægterne" her på "Lars Jørgens Websted" er et udtryk for min helt egen måde at lege "slægtgransker" på. I det store og hele drejer det sig således om at kombinere min viden om "slægternes gang" med mine ønsker om at arbejde med "hypertekst og -billeder" hvor jeg så at sige forsøger at koge min samlede hukommelse og relevant dokumentation ind som en "digital fond" der også kunne kaldes "Lars Jørgens Samlede Værker"!

Ud over en "selvbiografi! og en præsentation af "familien" samt udforskningen af "slægterne" er der også valgt at fokusere på mine "passioner" og mine "projekter" plus det løse i rodekasserne/temaerne "jokere" og "hændelser"

Tanken var, at opnå det klareste overblik a la "her er mit liv"! Ak, og lige nu hober temadyngerne sig op, midt i processen, som en uoverskuelig og labyrintisk masse af minder, gode ideer, arvesølv og råb efter knofedt. Altsammen og mere til, som jeg forsøger at reagere på og skabe orden og struktur i.

Angående min slægtsgranskning har jeg således for længst måttet sande, at hvadenten man nu kalder det forskning eller granskning, så er man pisket til at sætte sig ind i de mest basale principper for slægtforskning, ligesom det også kræver teknologisk snilde at omgås alle data på en rationel måde. Man må have en livline... et sted hvor man kan søge oplysninger, når man mister orienteringen eller måske gerne vil se kendte ting i alternative vinkler!

En sådan livline er for mig blevet slægtsprogrammet MacFamilyTree! Det er, sagt på en anden måde, en digital database, som i veltrimmet tilstand er i stand til, at fodre mig med alle mulige og umulige udtræk om slægten og de personer og ejendomme etc. der indgår heri, og som jeg iøvrigt underholder med flere steder i emnerne under Slægtgranskning.

En forudsætning for et slægtsprograms succes er, at der er nogen oplysninger i den, og den opgave må man for det meste selv påtage sig... enten fra start, eller ved overtagelse af en eksisterende der så kan suppleres fortløbende. I sig selv er MacFamilyTree eller et andet slægtsprogram i så tilfælde rigeligt i forhold til at gemme, håndtere og se/bruge sine slægtsdata.

Alligevel har jeg valgt oven i, at søge min egen "fortolkning" og "design" skræddersyet til strukturen i mine samlede værker, men det kommer jeg tilbage til.

Men for at blive ved brugen af et slægtsprogram, samt at give evt. interesserede en fornemmelse af hvad jeg skriver om, vil jeg gerne lige introducere det selvstændige MacFamilyTree "Slægten 3550" der er dannet med netop "mine" slægter og dets aktuelt indskrevne 3550 personer.

"Slægten 3550" aktiveres også med et klik på det lille forsidebillede herover.

Gedkom-filer

Den fil man får ved downloading ved et klik på ZIP-knappen er en såkaldt Gedcom-fil, og den skulle gerne ligge hos modtageren som vist herover, med en Gedcom mappe indeholdende en

Gedcom Media mappe og en Gedcom.ged-fil.

...og nu kommer vi så til det "svære", for det er nu der er brug for et slægtsprogram for at komme videre!

Det er nemlig sådan, at GEDCOM er et akronym (en forkortelse) for "GEnealogical Data COMmunication", der er en specifikation for udveksling af genealogiske data mellem forskelligt genealogisk software (slægtsprogrammer).

Dette betyder, at en Gedcom-fil er en fælles standard for alle anerkendte slægtsprogrammer og derfor anvendes ved al "import" og "eksport" af indholdet i det aktuelle slægtsprogram.

Det vil blandt andet sige, at data der eksempelvis er katalogiseret i MacFamilyTree via en Gedcom-fil uden videre kan overtages af alle andre gængse slægtsprogrammer... og omvendt.

Når man så har sådan en GEDCOM-fil, den der i "mappen" herover er vist som Gedcom.ged, og den ønskes "oversat" overført til ens eget slægtsprogram. Så skal man finde sit programs knap for "Importer GEDCOM" og klikker!

Herefter vil man blive bedt om at angive den ønskede fil... her Gedcom.ged og så skulle alle data være på vej! Men det er naturligvis altid klogt også lige at skimme manualen for ens eget program!

På forsiden af MacFamilyTree mødes man af nedenstående skilt, og så går det hele som en leg! God fornøjelse.

Forsider på MacFamilyTree websider med "3550 slægtninge" tilgængelig (klik på den)

MAC FAMILY TREE

HENVISNINGER

Et Websted